Velkommen til temamøte i Hammerfest torsdag 8. og fredag 9. juni 2017.

Det er en ære å for første gang i Miljøringens historie invitere til temamøte i Nord-Norge i verdens nordligste by Hammerfest! Hammerfest by ligger på Kvaløya med bruforbindelse til fastlandet. Til tross for beliggenheten nord for polarsirkelen, har byen en isfri havn. På Melkøya, rett utenfor Hammerfest, ligger landanlegget som behandler og kjøler ned gassen fra Snøhvitfeltet. Hammerfest er omkranset av fjell på alle kanter med en rik og mektig natur og kultur.

Foto: Tor Harry Bjørn

Temaet for møtet denne gang passer beliggenheten og omhandler AKUTT FORURENSNING OG BEREDSKAP, FORURENSEDE SEDIMENTER og NORDOMRÅDENE. Vår mann i Hammerfest kommune, Tor Harry Bjørn, har hjulpet oss med å sette sammen et spennende program både faglig og sosialt. Vi takker også dere som sendte inn abstracts i forkant, noe som ga et ypperlig utgangspunkt for et aktuelt og bredt program.

Blant foredragsholderne finner du  fagpersoner fra Miljødirektoratet, Kystverket, kommunene, forskningsinstituttene, olje- og landbasert industri, entreprenørene, konsulentene og Naturvernforbundet. Stikkord for hva de vil presentere er havneutvikling, renere havn, kilder til forurensning, tiltak på land/i sjø, ubåt Fedje, lekkasjedeteksjon, gruvedrift, sjødeponier, oljeutvinning og beredskap i nordområdene, beredskap på flyplass, olje til vassdrag, miljøgifter i fugl, plast i havet og mye mer. Vi lover deg høy faglig valuta for å delta.

Samtidig blir det massevis av anledning til å treffe kolleger og skaffe seg nye kontakter. Konferansestedet er Scandic Hammerfest Hotell hvor vi også har reservert overnatting. Torsdag kveld etter det faglige programmet, inviterer vi til samisk festmiddag og kultur i «Mikkelgammen» som ligger i passelig gåavstand fra Scandic Hammerfest. Vi gleder oss!

Mer detaljerte beskrivelser finner du i programmet

Vi anbefaler deg til å være tidlig ute både med å bestille fly og med bestilling av hotellrom. Det vil nok lønne seg for de fleste å komme kvelden før, dvs. 7. juni. Frist for både å bestille hotellrom og for å melde seg på selve temamøtet er 24. mai. Les mer om dette og øvrig påmeldingsinfo i programmet.  

Velkommen til et faglig inspirerende temamøte i sommerlige omgivelser langt mot nord.
Vi er klar for din påmelding!

 

Comments are closed.